От статиите който досега съм чел тази е най-добре описваща предимствата и недостатъците.
http://www.trial-sport.ru/tech/170916.html Да ти кажа мойта гледна точка. Борда е правен за скорост и това "повдигане" произлиза от това че повечето бордисти карат грешно , демек на цялата основа, борда никога нетрябва да секара така, правилното каране на борда е от кант на кант и никога на цялата база. Идеята на тези Beatlon е че при каране на по-малка част от базата имаш по-малко съпротивление понеже по-голямата част от борда е във въздуха (когато караш на цялата база имаш по-голямо триене заради по-голямата площ,но както казахме този начин на каране е грешен

).Това за повдигането и за малкото съпротивление мисля че го оспорих. Сега идва времето за завоите . Самата дъска, когато имаш това повдигане на кантовете означава че трябва да "легнеш" по-близко до пистата, за да можеш да имаш подобващо завиване. Така, това е хубаво само, че ако пистата е обработен перфектно. Но при ословие че пистата е твърда или по-лошо, когато е заледен има проблем при голямото накланяне ,просто тежеста ти е толкова извън борда че дори лазерно заточен кант със зъбци няма да те задържи и ти моментално ще се подхлъзнеш и ще паднеш. Това го казвам от личен опит ,на бившият ми борд кантовете бяха се отлепили и като осетят снега се вдигат с 15 градуса и завиването е невъзможно

( при твърда писта, при дълбок сняг не говорим там нети трябват кантове). Та стигнахме за дълбокия сняг . Тази технология неводи до никакво подобрение в дълбокия сняг просто и ясно дори да сложиш базата под 45 градуса то пак имаш триене със снега

За това тази технология е правена само за Писти, макар че останалата кнцепия на борда е като за дълбок сняг и общо взето самите дъски са някакаъв мелез, абе според мен освен че ще струват множко заради туй triple base technology. Нема да вършат никаква работа

ПС това си е лично мое мнение и може и да греша. И преди съм го правил

ППС Ако нещо от мислите ми е останало неразбрано мога пак да обясня. И това се е случвало

Поздрави