Още един интересен ски/сноуборд ден! Боровец направи жест на добра воля към феновете. Маркуджиците са в почти перфектно състояние. Работеха 1 и 2. На 2 левия ръкав има 1 прекъсване, но десния е супер ... май имаше само едно оголено петно. Сутринта беше твърдо - до към 14ч. Към 13.30ч започна да вали сняг

Хубав сняг на парцали!

Направо сбъдната мечта - сутринта на паркинга си говорехме, колко хубаво ще е, ако завали сняг и ние имаме късмета да покараме в "пудрата"

За час и половина натрупа около 5 см. Слънцето проблясваше отвреме навреме и ние се радвахме на Рила! ... имаше и допълнителен action... решихме да идем до хижата за да хапнем...дръпнахме диагонал от 2-ката / защото не ни се катереше до 3-ката /, но се спусна мъгла и се позагубихме...не се виждахме един друг.... Беше някак си самотно и мнооого тихо. Снегът проскърцваше ... Мисълта за лавини витаеше във въздуха.... след лъкатушене през клековете, няколко събувания и обувания се намерихме и се озовахме на зимната пътека ... слънцето се показа....беше красиво....тишина, слънце и сипещи се снежинки.... само дето не знаехме колко е далеч хижата... оказа се на около 20-тина минути изкачване.....

още ми е трудно да ги разбера freerider-ите, как намират сила да се качат до върха и да се пуснат. Докато бяхме в хижата, снегът се усилваше....влизаха туристи, със щастливи физиономии, слизащи от Мусала, и добре наваляни. Като тръгнахме надолу, и мъглата се беше сгъстила....май не виждах на повече от 20, 30 метра. Бавно и внимателно се спускахме през клековете, тъй като трябваше държим височина, а и да се държим плътно един за друг... не искам да ви казвам колко пъти събух и обух борда. Добре, че бях с един добър приятел и скиор, който търпеливо ме изчакваше!!!

.... Като слязохме на 2-ката, първата ми работа беше да разцелувам пистата.

... Беше вече около 3ч и пистите бяха омекнали, но покарахме до към 4ч.. ...

Е, дано повали и тази нощ, че да се порадваме и следващите 3 дни

......

но за утре ще си вземем термус и сандвичи и няма да ходим до хижата!!!