спота се нарича Esquinzo...бях убеден че съм писал за него....но с търсачката нищо не ми излезе, просто защото в поста ми от 9-10-2011 не съм написал името

вчера около час преди прилив се набучих в неопрена...северния бряг бе пренаселен с хора и училища, el Cotillo много малък, а това скрито заливче работеше перфектно. Точно 2ма сърфиста във водата, когато пристигнах...достатъчо, за да ми вдъхнат спокойствието, че не съм сам и кефа да не греба с още няколко човека на същата вълна...
Esqquinzo работи и с ляво и дясно.
От дясно вълната се разбива на плитчините от северената част на залива.
Има и вълна която започва и от лявата част, но се разбива чак до средата на залива, а там близо до брега има голяма скала. Така че тази от ляво се хваща от средата на залива
хванах 3 вълни от дясно и пак опитах да давам дирекция на дъската, но този път не ми се получи както очаквах...на първата вълна се почувствах комфортно и успях да опитам, но доста по-малка бе ротацията.
Появи се един познат на брега и след още половин час му дадох дъската да си поиграе и той

Като излезе младежа, отново влязох и аз. Но с прилива водата стана доста разбъркана (от ляво и от дясно продължава да влиза много вода в залива, а той вече пълен) и реших да привърша със сппортнте занимания
влезе и един чичко с бодиорд.
Има местни правят красотии с тези бодибордове

Пуска се на голяма вълна върти се на 360 и пак си продължава...